Θανάση, πώς είναι να μιλάει όλη η χώρα για τη νίκη σας στο Ελλάδα έχεις Ταλέντο;

Όλη η Ελλάδα έμεινε με το στόμα ανοιχτό λίγο πριν την εκπνοή του 2017, όταν η χορευτική ομάδα του House of  Drama παρουσίασε στη σκηνή του τηλεοπτικού show "Ελλάδα έχεις Ταλέντο" τις εξαιρετικές χορογραφίες της υπό τις οδηγίες του χορογράφου, Μάριου Μιλτιάδου. Έτσι, ήταν κάτι παραπάνω από αναμενόμενη η νίκη στο μεγάλο τελικό.

Ο Θανάσης Λιάπης είναι ένας από τους νικητές και παράλληλα, υπήρξε σπουδαστής στο ινστιτούτο γλωσσών Speak, ενώ είναι φοιτητής στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ. Στις ερωτήσεις που ακολουθούν, ο Θανάσης μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της προετοιμασίας για τα εντυπωσιακά shows, τα συναισθήματα που βίωσε τη στιγμή της ανακοίνωσης της νίκης, αλλά και τα μελλοντικά του σχέδια με τις χορευτικές ομάδες που συμμετέχει.   






Θανάση, το 2017 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για εσένα. Ποια είναι τα συναισθήματα τώρα που έχει περάσει λίγος καιρός από τη νίκη στο Ελλάδα Έχεις Ταλέντο;

  Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει, αν και όλοι ρωτάνε «πήρατε τα χρήματα;» «το αμάξι ποιος θα το πάρει;» και τα σχετικά. Εννοείται πως νιώθω χαρά, ικανοποίηση και μεγάλη αυτοπεποίθηση, αλλά νιώθω και ένα κενό καθώς λείπουν οι καθημερινές πρόβες ως τα μεσάνυχτα και η πίεση και το άγχος που μου έδιναν ενέργεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ήταν μια ανεπανάληπτη και μοναδική εμπειρία και τώρα νιώθω μόνο ανυπομονησία για το τι θα φέρει το μέλλον!

Ποια στιγμή από το show θυμάσαι πιο έντονα και θα ήθελες να ξαναζήσεις, εάν υπήρχε αυτή η δυνατότητα;

Εκτός από την ανακοίνωση του νικητή, που εννοείται δεν υπήρχε πιο έντονη στιγμή σε όλο το σόου,  θα έλεγα όταν η Ντορέττα μάς έδωσε το Golden Buzzer! Διαλέγω αυτήν την στιγμή γιατί στον τελικό ένιωθα απίστευτο άγχος και δε θα ήθελα να το ξαναπεράσω σύντομα αυτό.




Πώς είναι να προετοιμάζεσαι για ένα τόσο εντυπωσιακό και πλούσιο θέαμα όσο αυτό που μας προσφέρατε ως House of Drama; Από τη σύλληψη της χορογραφίας μέχρι την εκτέλεση, όλα περιείχαν πολλή φαντασία.

Έχει πολύ τρέξιμο και χρειάζεται αρκετή αφοσίωση. Για κάτι τόσο σημαντικό όσο αυτό, για μένα ήταν αυτονόητο ότι έπρεπε να βάλω σε δεύτερη μοίρα κάποιους άλλους τομείς της καθημερινότητάς μου, το οποίο δεν με πείραζε γιατί ήμουν τόσο πορωμένος με αυτό που δεν με ένοιαζε τίποτα άλλο. Οι πρόβες, επίσης, ήταν όλες ξεχωριστές, γιατί τόσα άτομα, τόσοι διαφορετικοί χαρακτήρες, πάντα γελούσαμε και περνούσαμε καλά και θα έχω πολλά να θυμάμαι από όλους τους συγχορευτές μου! Η ετοιμασία όλων των shows γινόταν από το δάσκαλο και χορογράφο μας, Μάριο Μιλτιάδου, ο οποίος ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έχει μέσα στο κεφάλι του και καταφέρνει να δημιουργεί, όχι μόνο τις ιστορίες και τα μηνύματα, αλλά και ολόκληρες τις χορογραφίες, τα σχήματα και τη γενική εικόνα που κάνει αυτά που παρουσιάζουμε τόσο εντυπωσιακά! Αυτός ο άνθρωπος έχει αστείρευτη δημιουργικότητα και ταλέντο και αν δεν ήταν αυτός, δεν ξέρω αν θα μπορούσε κάποιος άλλος να δημιουργήσει κάτι τόσο μεγάλο.




Εκτός από τα performances με τη χορευτική οικογένεια του House of Drama, συμμετέχεις και σε μία ακόμη, τη Re:Play που είναι K-POP. Τι είναι αυτό που αγαπάς περισσότερο σε αυτό το είδος; Γιατί πιστεύεις ότι αυτή η κουλτούρα έχει γίνει τόσο δημοφιλής;

Αυτό που αγάπησα από την πρώτη φορά που άκουσα ένα κορεάτικο τραγούδι το 2011, είναι πόσο διαφορετικό ήχο, νόημα και αποτέλεσμα έχουν αυτά τα τραγούδια στον ακροατή, όπως επίσης και το γεγονός πως μαζί με κάθε τραγούδι υπάρχει και χορογραφία και ιστορία που στήνουν ένα σόου και δεν είναι απλά ένας καλλιτέχνης επάνω στην σκηνή, αλλά ένα θέαμα ολοκληρωμένο. Η ομάδα μας, Re:Play, είναι μια ομάδα που κάνει covers, δηλαδή μαθαίνουμε την ήδη υπάρχουσα χορογραφία με τα σχήματα και τα αντίστοιχα άτομα, και μαζί με ένα ίσως κατάλληλο σκηνικό και ταιριαστά ρούχα, δίνουμε την δική μας ερμηνεία του αυθεντικού τραγουδιού, και αυτά ανεβαίνουν στο YouTube, για να δείξουμε στον κόσμο τι μας αρέσει να κάνουμε και ίσως και μία εμπειρία εξάσκησης και βελτίωσης των ικανοτήτων μας. 

Η κορεάτικη κουλτούρα- και συγκεκριμένα η μουσική σκηνή- έχει γίνει τόσο διάσημη τον τελευταίο καιρό γιατί οι Κορεάτες καλλιτέχνες κάνουν ρεκόρ πωλήσεων και προβολών, με αποτέλεσμα αυτό να έχει παγκόσμιο αντίκτυπο. Παίζει ρόλο, επίσης, το γεγονός ότι η κορεατική μουσική σκηνή είναι μια μεγάλη βιομηχανία, οπότε πλέον επεκτείνεται με μέσα και προϊόντα σε όλο τον κόσμο.

Μία νέα χρονιά έχει μόλις ξεκινήσει. Ποιοι είναι οι στόχοι σου όσον αφορά το χορό; Θα ήθελες ίσως να δοκιμαστείς σε νέα είδη;

Με την νέα χρονιά, έχουμε ήδη πολλούς στόχους και με το House of Drama και με τους Re:Play, τους οποίους δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, γιατί είναι σε στάδιο έρευνας. Εκτός από αυτές τις δύο ομάδες, ασχολούμαι και με το είδος του Dancehall, που είναι μια μεγάλη ιστορία από μόνο του. Το κάνω τόσο επειδή μου αρέσει ο συγκεκριμένος χορός σαν είδος, όσο κι επειδή θέλω να μη μένω στάσιμος και ασφαλής και να δοκιμάζω συνεχώς καινούρια πράγματα!

Η σελίδα του House of Drama στο FB και στο Instagram 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις